Mainos
Mainos

Kirjastopuukotus: "Ilmeisesti tarkoitus oli saada taju pois yhdellä iskulla"

Jyväskylän kirjastopuukotuksesta syytetty mies ei halunnut tulla kuulluksi oikeudessa.

Keski-Suomen käräjäoikeudessa Jyväskylässä kuultiin tänään iltapäivällä kuitenkin kolmen muun kertomukset lähes kaksi vuoden sitten tapahtuneesta puukotuksesta.

Kaksi äärioikeistolaiseen Suomen vastarintaliike -nimiseen järjestöön kuuluvaan miestä oli pyrkimässä Jyväskylän kaupunginkirjastossa saliin, jossa esiteltiin Äärioikeisto Suomessa -kirjaa. Tilanne kärjistyi väkivaltaiseksi yhteenotoksi, jossa yhtä miestä puukotettiin.

Puukotettu mies oli myös varustautunut vastapuolen tavoin väkivallan uhkaan. Hänellä oli mukanaan teleskooppipamppu sekä puukko, jonka hän tosin kertoi unohtaneensa taskuun vahingossa.

Mies kertoi, että puukotuksesta syytetty mies oli alkanut sohia puukolla, jonka jälkeen hän oli ottanut esille pampun. Pian tämän jälkeen miestä lyötiin puukolla selkäpuolelle lapaluun alle. Mies sanoi tunteneensa piston selässään.  

- Puukottaja lähti juoksemaan tuulikaapin suuntaan ja lähdin perään. Vasta takaisin tuulikaapista tullessani huomasin, että jotain valuu selästäni. Adrenaliini varmaan teki sen, että en tuntenut sitä ennen kuin tilanne oli ohi, mies kertoi oikeudessa.  

Ovella ”vahdissa” seisoi myös toinen mies. Oikeudessa hän kertoi päätyneensä ovelle sattuman kautta, koska oli viimeisiä saliin pyrkineitä henkilöitä. Hän oli myös yksi tilaisuuden järjestäjistä.

- Yritti tarttua väkisin ovenkahvaan, sen jälkeen tuli melkein välittömästi nyrkillä naamaan. Hän yritti lyödä myös pullokassilla kasvoille, väistin sen ja kassi hajosi seinään, mies kertoi oikeudessa puukottajan käyttäytymisestä.   

-Ilmeisesti hänen oli tarkoitus saada yhdellä iskulla taju pois, ja sen jälkeen päästä sinne saliin. Siinä olisi voinut käydä paljon pahemmin.

Oikeudessa kuultiin myös puukottajan kanssa saliin pyrkinyttä henkilöä. Mies kertoi, että puukotuksesta epäillyn miehen kanssa oli sovittu vain tilaisuuteen menemisestä, sen kuvaamisesta ja mahdollisesti kommentoida sitä paikan päällä.

- Yritettiin sisään, kaverin fyysistä koskemattomuutta rikottiin ja siitä tilanne lähti.

Miehellä oli mukana videokamera, ja hänen tarkoituksenaan oli kirjoittaa tilaisuudesta jonkinlainen artikkeli nettiin. Mies puolusti tuttavaansa oikeudessa.

- Ei ole missään nimessä hänen tapaistaan hyökätä ihmisten kimppuun.

Kirjastopuukotuksen käsittely jatkuu vielä keskiviikkona todistajien kuulemisella. Syyttäjä vaatii törkeästä pahoinpitelystä syytetylle miehelle vähintään kahden vuoden ehdotonta vankeutta.  

 

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme