Mainos
Mainos

Kirveellä miehen murhannut pääsee ehdonalaiseen

Vuonna 2002 kirveellä miehen murhannut mies pääsee ehdonalaiseen vapauteen heinäkuun alussa. Helsingin hovioikeus hyväksyi miehen hakemuksen pääsystä ehdonalaiseen.

Mies surmasi entuudestaan tuntemansa miehen elokuussa 2002. Tuolloin mies löi uhria kirveellä kerran päähän. Murhan taustalla oli kolmiodraama.

Tapauksen käsittely meni aikoinaan korkeimpaan oikeuteen asti. Käräjäoikeus tuomitsi miehen vuonna 2003 taposta, mutta samana vuonna hovioikeus muutti tuomion murhaksi. Korkein oikeus ei muuttanut murhatuomiota vuonna 2005.

Helsingin hovioikeus kertoi tänään antamassaan tiedotteessa, että Rikosseuraamuslaitos puolsi miehen pääsyä ehdonalaiseen. Lisäksi vapauttamista puolsivat miehen  moitteeton vankila-aikainen käyttäytyminen, hänen korkea ikänsä ja terveydentilansa. Viime elokuussa mies oli istunut vankilassa kaksitoista vuotta, kun koko vapaudenmenetysaika otettiin huomioon.

Rikoslain mukaan elinkautisesta voi päästä ehdonalaiseen vapauteen aikaisintaan siinä vaiheessa, kun on istunut vankilassa kaksitoista vuotta.


 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot