Mainos
Mainos

Kirveellä murhannut ja ruumiin polttanut mies vapaaksi

Kuusankoskella joulupäivänä vuonna 1996 tapahtuneesta törkeästä pahoinpitelystä ja murhasta elinkautiseen tuomittu mies pääsee ehdonalaiseen vapauteen. Rikosseuraamuslaitos ei puoltanut miehen vapauttamista. 

Mies surmasi yhdessä kahden muun miehen kanssa 25-vuotiaan miehen Kuusankoskella joulupäivänä vuonna 1996. Miestä oli potkittu ja lyöty kirveellä päähän ja ylävartaloon. Ruumiin miehet polttivat ja piilottivat kaatopaikalle. Nyt vapauteen pääsevää miestä pidettiin oikeudessa kolmikon johtajana. Hän oli muun muassa tuonut kirveen surmapaikalle. Tekohetkellä mies oli noin parikymppinen.

Helsingin hovioikeus on tänään hyväksynyt miehen hakemuksen päästä elinkautisesta vankeudesta ehdonalaiseen vapauteen. Miehen vapauttamispäivä on 1.6.2017. Rikosseuraamuslaitos ei puoltanut vapauttamista.

Miehen vapauttamista puolsi se, että hän oli istunut vankilassa huomattavan pitkän ajan, yli 19 vuotta. Lisäksi hänen rangaistusajan suunnitelman tavoitteet olivat osittain edistyneet ja osittain toteutuneet. Hovioikeuden mukaan hakijan rikoksissa ei ollut sellaista poikkeuksellisuutta, jolle tulisi antaa merkitystä vapauttamisharkinnassa.

Miehen vapauttamista vastaan puhui se, että hän oli vankeusaikana syyllistynyt useisiin rikkeisiin.

 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot