Mainos
Mainos

Kiteen ryöstö syyteharkintaan: Murtomiehet anastivat liikkeestä 10 000 euroa ja pahoinpitelivät väliin tulleita sivullisia

Kiteellä tapahtunut liikemurto siirtyy syyteharkintaan. Mieskaksikko murtautui kaupungin keskustassa sijaitsevaan liikehuoneistoon ja anasti lähes 10 000 euroa syyskuussa. Pakomatkalla ainakin toinen miehistä pahoinpiteli paikalle saapunutta sivullista lyömä- tai teräaseella, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Varkaus tapahtui aamuyöstä sunnuntaina 24. syyskuuta. Tapahtumapaikan läheisyydessä asuva henkilö kuuli ääniä liiketilasta ja lähti ulos katsomaan, mistä on kyse. Hän hälytti paikalle myös toisen henkilön.

Paikalle päästyään asukas havaitsi, että liikettä ryöstetään. Kun paikalle hälytetty apumies saapui, kaksikko yritti ottaa murtautujia kiinni. Tapahtumien tuoksinassa joko molemmat tai ainakin toinen murtautujista pahoinpiteli kiinniottajia, poliisi kertoo. 

Varkaat pääsivät pakenemaan paikalta lähes 10 000 euron suuruisen käteissaaliin kanssa.

Poliisitutkinnassa miesten henkilöllisyyden saatiin kuitenkin selville nopeasti, ja heidät otettiin kiinni jo tapahtumia seuraavana aamuna kotipaikkakunniltaan, Joensuusta ja Tohmajärveltä. Myös noin puolet ryöstösaaliista löydettiin.

Vuosina 1967 ja 1974 syntyneet miehet ovat olleet vangittuna teosta todennäköisin syin epäiltynä. Miehiä epäillään törkeästä ryöstöstä.

Tapaus siirtyy nyt poliisilta syyttäjälle. Asiassa on nostettava syyte marraskuun loppuun mennessä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme