Mainos
Mainos

KKO ei sallinut neljän kostoa pelänneen poliisin todistaa anonyymisti

Korkein oikeus päätti keskiviikkona, että neljä hollantilaispoliisia ei saanut todistaa anonyymisti oikeudenkäynnissä, jossa oli kysymys muun muassa törkeästä huumausainerikoksesta.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun KKO otti kantaa anonyymiin todistamiseen. Anonyymi todistaminen tuli mahdolliseksi tämän vuoden alusta.

Juttu, joka on määrätty salaiseksi, oli käsittelyssä Helsingin hovioikeudessa. Hovioikeus salli anonyymien todistajien käyttämisen.

Todistajina olleiden poliisien mukaan he eivät enää voisi tehdä työtään, jos heidän henkilöllisyytensä paljastuisi. He myös pelkäsivät, että rikollisjärjestö voi kostaa heille tai heidän läheisilleen.

KKO:n mukaan asiassa ei esitetty riittävän objektiivista selvitystä siitä, että poliisit tai heidän läheisensä joutuisivat uhatuiksi.Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot