Mainos
Mainos

KKO: Laittoman maahantulon järjestämisestä tuomittava rangaistukseen

Korkein oikeus (KKO) linjasi ennakkopäätöksessään, että laittoman maahantulon järjestäjä oli tuomittava sakkoihin. Rikos ei ollut niin vähäinen, että järjestäjä tulisi jättää tuomitsematta rangaistukseen, kuten Lapin käräjäoikeus oli määrännyt.

Tuomittu toi autossaan Suomeen viisi ulkomaalaista, jotka nousivat kyytiin Venäjän puolelta. Hän ei saanut palkkiota. Tuomitulla tai matkustajilla ei ollut vaadittavaa viisumia, ja he hakivat turvapaikkaa päästyään Suomeen.

KKO:n mukaan teko ei perustunut sellaisiin humanitaarisiin vaikuttimiin, joiden vuoksi menettely olisi kokonaisuutena hyväksyttävä. Oikeuden mukaan matkustajiin ei kohdistunut Venäjän rajalla välitöntä ja pakottavaa vaaraa.

KKO:n mukaan auton tuomitseminen menetetyksi ei ollut tarpeen. Tuomittu sai 30 päiväsakkoa.  

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot