Mainos
Mainos

KKO:n presidentti järkyttyi tuomareiden käytöksestä

Korkeimman oikeuden presidentti Pauliine Koskelo ei hyväksy hovioikeuden jäsenten asiatonta käytöstä, joka selvisi MTV3 Uutisten julki tuomasta hovioikeuden selvityksestä.

Helsingin hovioikeudessa tehty selvitys paljastaa epäasiallista kielenkäyttöä ja seksuaalista häirintää tuomioistuimessa. Tuomarit kertovat oikeudenkäyntien tauoilla rasistisia vitsejä ja arvostelevat muun muassa asianosaisten ulkonäköä halventavasti, selvityksessä todetaan.

– Henkilökohtaisesti olen sekä yllättynyt että järkyttynyt siitä, että tällaista nykypäivänä tulee esille, edes yksittäisiin henkilöihin rajoittuvana, kuten toivottavasti on asianlaita, Koskelo kommentoi.

Korkeimman oikeuden presidentti korostaa, että tuomarin on oltava lojaali tehtävälleen ja sen edellyttämille arvoille myös julkisen prosessin ulkopuolella ja työyhteisön sisällä.

– Uskon ja toivon, että sekä hovioikeuden sisäiset toimet että asian saama julkisuus aikaansaavat sen, ettei tällaista vastaisuudessa enää esiinny. Samalla tietenkin toivon, ettei joidenkin tuomareiden sopimaton ja paheksuttava käytös aiheetta leimaa lainkäyttäjiä yleisemmin, Koskelo toteaa.

(MTV3)

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot