Mainos
Mainos

KKO piti voimassa Antti Rinteen vapauttavan tuomion

Korkein oikeus (KKO) on pitänyt voimassa ammattiliitto Pron puheenjohtajana toimineen ja nykyisen valtiovarainministerin Antti Rinteen (sd.) vapauttavan päätöksen.

Rinne sai aikoinaan käräjiltä sakkoja lakkoilmoituksia koskevista laiminlyönneistä. Helsingin hovioikeus kuitenkin kumosi lakkosakot vuonna 2012. KKO ei muuttanut hovioikeuden ratkaisua.

Asia liittyi vuodenvaihteessa 2009-2010 järjestettyihin teknologiateollisuuden toimihenkilöiden työtaisteluihin.

Työriitalain mukaan työnseisauksesta pitää ilmoittaa ennakolta vastapuolelle.

KKO katsoi hovioikeuden tavoin, että Rinteelle rangaistusta vaatineet Teknologiateollisuuden jäsenyritykset eivät olleet asianomistajia. Työriidan neuvotteluvastapuoli oli Teknologiateollisuus ry, joka ei ollut vaatinut rangaistusta määräajassa. Syyteoikeus olisi kuulunut sille.  

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot