Mainos
Mainos

KKO:sta tuomiot joensuulaisen mallipomon ihmiskauppasyytteistä

Korkein oikeus (KKO) antoi perjantaina kaksi ratkaisua jutuissa, joissa joensuulaista mallipomoa syytettiin ihmiskaupasta. KKO pui ainoastaan ihmiskauppaa koskevia kolmea syytekohtaa. Mies tuomittiin 11 vuoden vankeusrangaistukseen.

Ensimmäisessä ratkaisussa KKO päätyi alentamaan hovioikeuden Tero Petteri Eroselle langettamaa tuomiota neljällä kuukaudella. KKO hylkäsi syytteen ihmiskaupasta.

KKO totesi, että mies oli käyttänyt väärin malli- ja ohjelmatoimiston yrittäjän asemaa ja uhannut asianomistajaa sopimussakolla. Asianomistaja oli pakotettu esiintymään yksityisesityksissä. Ihmiskaupparikoksen tekotapaa koskeva tunnusmerkistö ei kuitenkaan täyttynyt.

Toisessa ratkaisussa hovioikeuden tuomiota ei muutettu. Toisessa syytekohdassa KKO katsoi ihmiskaupan tunnusmerkistön täyttyneen ja toisessa ei. Ensin mainitussa mies oli saanut alaikäisen allekirjoittamaan mallisopimuksen ja myöhemmin taivuttanut tämän esiintymään muun muassa striptease-esityksissä sopimukseen vedoten.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme