Mainos
Mainos

KKO vapautti kuolonkolarin ajaneen korvauksista

Kolarissa kuolleen miehen lapsille ei herunut korkeimmassa oikeudessa (KKO) korvauksia. Kyse oli tapauksesta, jossa täysi-ikäiset, kotoa pois muuttaneet lapset vaativat korvausta isänsä kuoleman aiheuttamasta kärsimyksestä. Käräjillä ja hovioikeudessa kukin lapsi sai 2 500 euroa.

Tuomiosta käy ilmi, että lasten isän kuoleman aiheuttanut mies oli tappanut vaimonsa ja ottanut tämän omistaman auton, jolla törmäsi toiseen autoon. Käräjäoikeus katsoi kolaroijan syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja törkeään kuolemantuottamukseen, mutta jätti hänet syyntakeettomana tuomitsematta rangaistukseen.

Kuolleen lapset vaativat vahingonkorvauslain nojalla kärsimyskorvausta. Vakuutusyhtiö kieltäytyi suorittamasta tätä tuomitun kuljettaman auton liikennevakuutuksesta.

Kuolleen lapset pitivät vanhempiinsa säännöllisesti yhteyttä ja vierailivat heidän luonaan. KKO katsoi, että isän ja lasten välit olivat läheiset, mutteivät niin kiinteät, kuin jos he olisivat asuneet kotona. Kyse ei ollut myöskään tahallisesta henkirikoksesta.

KKO:n mielestä korvauksen tuomitseminen ei ollut kohtuullista.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme