Mainos
Mainos

Klaukkalan ryöstäjä puhui suomea murtaen – vihje taustasta vai ovela harhautus?

Itä-Uudenmaan poliisi perkaa parasta aikaa valvontakameratallenteita Nurmijärven Klaukkalan pankkiryöstöön liittyen. Ryöstöstä epäillystä mieskaksikosta ei toistaiseksi ole löytynyt valvontakameran kuvaa. 

TÄSTÄ ON KYSE

Klaukkalan Nordea ryöstettiin maanantaina puolilta päivin aseella uhaten.

Pankissa oli yksi kertakäyttöhaalariin ja maskiin pukeutunut ryöstäjä, mutta poliisi epäilee, että miehellä oli rikoskumppani, joka toimi pakoauton kuskina.

Poliisi kaipaa maanantain tapahtumista ja pakoautosta havaintoja numeroon 0295 436 442.

Toistaiseksi poliisi on löytänyt kuvia vain epäiltyjen todennäköisestä pakoautosta, jota se epäilee punaiseksi Opel Vectraksi. Täyttä varmuutta mallista ei kuitenkaan ole.

– Arviomme automerkistä on herättänyt jonkin verran palautetta ja autoa on epäilty myös esimerkiksi Toyotaksi, sanoo tutkinnanjohtaja Kimmo Hyvärinen Itä-Uudenmaan poliisista.

Poliisin mukaan punainen, porrasperäinen auto on nähty aamupäivällä ensin Nurmijärven terveyskeskuksen pihalla ja myöhemmin ryöstetyn Nordean liepeillä Seurantien tuntumassa. Havaintojen mukaan kertakäyttöhaalariin pukeutunut mies nousi autoon ryöstön jälkeen.

Tämän jälkeen auto kaasutti kohti Isoseppälää, minkä jälkeen siitä ei ole havaintoja tehty.

Ei kiinniottoja

Valvontakamerakuvia kaivataan kipeästi, sillä pankin omat valvontakamerat olivat pois päältä. Poliisi ei ole toistaiseksi sulkenut pois mahdollisuutta niin sanotusta sisäpiirin keikasta, mutta se ei ole tutkinnan lähtökohtana.

– Tämän hetkinen selitys asiaan on ihan looginen. Järjestelmä on voinut mennä pois päältä jonkin vian johdosta, eikä kameroiden ja tallennuksen toimivuutta ole varmistettu joka päivä. Systeemi on sellainen, ettei siitä päälle päin näe suoraan, onko se päällä vai ei, Hyvärinen kuvaa.

Pankin ryöstänyt mies puhui todistajien mukaan suomea murtaen. Tällä hetkellä poliisi arvioikin, että ryöstäjä on ulkomaalaistaustainen.

– Aina on kuitenkin mahdollista, että puhetyylillä on yritetty harhauttaa meitä väärille jäljille. Siksi pidämme kaikki mahdollisuudet auki, Hyvärinen muistuttaa.

Toistaiseksi poliisi ei ole tehnyt kiinniottoja tapaukseen liittyen, eikä varsinaisia epäiltyjä ole.

– Meillä on kuitenkin tiedossa useita henkilöitä, joiden mahdollista osallisuutta asiaan selvitellään, Hyvärinen muotoilee.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme