Mainos
Mainos

Klovnikauhu kasvaa – Poliisihallitus rauhoittelee pellepaniikkia

Viime viikkoina on uutisoitu useista silminnäkijähavainnoista, joissa pelottaviin pelleasuihin pukeutuneet henkilöt ovat säikyttäneet illalla ulkona liikkuneita. Poliisihallitus kertoo seuraavansa tilannetta ja rauhoittelee pellepelkoja.

Tähän mennessä ei Poliisihallituksen mukaan ole ollut mitään merkkejä tai viitteitä, että pelottelijapellet olisivat minkäänlainen todellinen ongelma.

– Ei tietääksemme tullut yhtäkään rikosilmoitusta pelleistä. Jos yksittäisiä ilmoituksia on tehty, eivät ne ole tulleet meidän tietoomme, toppuuttelee poliisitarkastaja Ari Järvenpää kansalaisten huolta.

Hänen tietonsa mukaan kyseessä on nuorten tai korkeintaan nuorten aikuisten leikkimielinen toiminta, joka liittyy lähestyvään Halloweeniin. Hän kuitenkin toivoo ”hauskuttajia” laittamaan jäitä hattuun keppostelun osalta, sillä pelottelu ei kaikista osapuolista ole välttämättä lainkaan hauskaa.

– Kannattaa kaksi kertaa miettiä, kannattaako lähteä pelottelemaan. Erityisesti pienet lapset saattavat pelästyä paljon, vaikka rikoksen tunnusmerkit eivät täyttyisikään.

Maailmalla uutisoiduissa tapauksissa pelottelijaklovneihin on liittynyt rikoksia, kuten väkivaltaa ja sen uhkaa, mikä on omiaan lisäämään ihmisten pelkoa punaneniä kohtaan. Suomessa Järvenpään mukaan väkivaltaa ei ole kuitenkaan tullut ilmi.

Hän ei olisi huolissaan rikoksia pelleasussa tekevistä henkilöistä: klovniasu ei välttämättä ole paras tapa naamioitua rikosta varten, sillä poikkeuksellisessa asussa epäilystä saadaan myös silminnäkijähavaintoja helpommin.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme