Mainos
Mainos

Kodinhoitajiksi tekeytyneet varastivat 92-vuotiaan arvoesineet – "siivousapua" tarjonneilla jo kaksi uhria

Siivouspalvelua vanhuksille tarjonnut kaksikko on ryöstänyt jo kahden vanhuksen arvotavarat Helsingissä, kertoo poliisi.

Helsingin poliisi on saanut tietoonsa jo muutaman päivän sisällä kaksi tapausta, missä siivousavuksi tekeytyneet henkilöt ovat varastaneet vanhuksilta arvotavaraa ja rahaa.

92-vuotias Helsingin Roihuvuoressa asuva nainen sai viime lauantaina soiton, jossa henkilö esitteli itsensä kodinhoitajaksi. Soittaja tarjosi vanhukselle siivousapua ja lupasi tulla käymään 15 minuutin kuluttua.

Hetken päästä kaksi noin 30-vuotiasta naista ilmestyi vanhuksen oven taakse, jolloin asukas päästi heidät sisälle. Toinen naisista istahti sohvalle ja toinen kierteli asuntoa. He olivat paikalla noin vartin verran ja lupasivat soitella myöhemmin siivouksesta.

Asunnon omistaja huomasi seuraavana päivänä, että häneltä oli hävinnyt useita arvokkaita koruja sekä setelirahat lompakosta.

Miten erottaa huijarit?

 Poliisin mukaan Vanhusten on vaikeaa erottaa oikea apu väärästä.

– On olemassa myös ystäväpalveluita, jotka tarjoavat oikeaa siivousapua. Mutta jos ovatkin huijareita, niin mitenkäs ne erottaa? Siinä on vanhuksilla tekemistä saada asia selville, rikosylikomisario Tuomo Lotta toteaa.

Poliisilla ei ole vielä tietoa, miten huijarit olivat päässeet vanhusten puhelintietoihin. Tekijöiksi epäillään samoja henkilöitä.

– Meillä on epäily henkilöistä. Kyseessä on samat tekijät, Lotta kertoo.

Poliisi tutkii tapauksia varkautena.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme