Mainos
Mainos

Kuvat: Koevapaudessa ollut mies pyöritti laajaa amfetamiinikauppaa – aine poikkeuksellisen vahvaa

Itä-Uudenmaan poliisi epäilee useita henkilöitä osuudesta suurten amfetamiinimäärien maahantuontiin, myyntiin ja välittämiseen.

Pääepäilty on noin 40-vuotias mies, jonka epäillään järjestäneen amfetamiinin tuonnin Virosta Suomeen ja sen levittämisen useille eri tahoille.

Miehen epäillään järjestelleen Suomeen vähintään kuusi kiloa amfetamiinia, joista poliisi on takavarikoinut eri henkilöiltä yhteensä noin 5,5 kiloa. Takavarikoidun amfetamiinin katukauppa-arvo on vähintään 110 000 euroa.

Aine poikkeuksellisen vahvaa – jatkettavissa jopa kolminkertaiseksi

Takavarikoidun amfetamiini oli erittäin vahvaa, jopa 85-prosenttista. Viime vuonna Suomessa takavarikoitu amfetamiini oli keskimäärin 24 prosenttista.

– Takavarikoidusta määrästä olisi saanut noin 30 000 käyttöannosta, minkä lisäksi sitä olisi voitu jatkaa jopa kolminkertaiseksi, kertoo rikoskomisario Rauno Jämsä Itä-Uudenmaan poliisista.

Esitutkinnassa takavarikoitiin lisäksi vähäisempiä määriä muita huumausaineita kuten kokaiinia ja ekstaasitabletteja. Lisäksi kerrostaloasunnosta löydettiin ammattimainen kannabisasunto.

– Kasvattamosta olisi tullut yli kolme kiloa kannabista, mikä sinälläänkin on törkeä huumausainerikos, Jämsä kertoo

Tutkinta alkoi viime vuoden syksyllä

Kokonaisuudessaan esitutkinta alkoi syyskuussa 2014, kun poliisi takavarikoi noin kaksi kiloa amfetamiinia toiselta mieheltä tämän asunnosta Vantaalta. Mieheltä takavarikoitiin lisäksi noin 9000 euroa käteistä rahaa.

Itä-Uudenmaan poliisi teki rikollisryhmän toiminnan paljastamisessa yhteistyötä Helsingin poliisin, Länsi-Uudenmaan poliisin, Itä-Suomen poliisin ja Lounais-Suomen poliisin kanssa.

Pääepäilty kiinni maastokätköltä

Pääepäilty otettiin tässä toukokuussa kiinni Vantaalla sijaitsevalta maastokätköltä, josta poliisi oli edellisenä päivänä takavarikoinut 2,5 kiloa amfetamiinia. Tämän lisäksi poliisi on tutkinnan aikana takavarikoinut eri henkilöiltä useita pienempiä amfetamiinieriä, joiden epäillään olevan peräisin pääepäillyn maahantuomista eristä.

Tapahtumiin liittyen poliisi epäilee yhteensä 20 henkilöä eriasteisista huumausainerikoksista, minkä lisäksi yhtä epäillään rahanperusta.

Pääsi koevapauteen 2013 – myös muilla tekijöillä rikostaustaa

Pääepäily pääsi vankilasta joulukuussa 2013 ja hän oli koevapaudessa tehdessään rikokset, joista häntä epäillään. Lähes kaikki muutkin epäillyt ovat syyllistyneet aiemmin vastaaviin rikoksiin.

Poliisin suorittama esitutkinta on valmistunut ja asia siirtyy lähipäivinä syyttäjälle syyteharkintaan. Epäillyistä useita on ollut tutkinnan aikana pidätettynä ja vangittuna. Tällä hetkellä vangittuna on vielä kaksi henkilöä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme