Mainos
Mainos

Koiraansa useaan otteeseen paiskonut mies teki valituksen, kun koira otettiin huostaan – valitus hylättiin

Korkein hallinto-oikeus on hylännyt koiraansa rajusti pahoinpidelleen miehen tekemän valituksen poliisin päätöksestä antaa koiran omistajuus löytöeläintalolle. 

Helsingin poliisi sai vajaa vuosi sitten tiedon päihtyneestä ja aggressiivisesta miehestä, joka heitteli koiraansa kotitalonsa edustalla Roihuvuoressa. 

– Todistajat kertoivat nähneensä, kuinka mies nosti koiran ainakin kahdesti ilmaan ja paiskasi sen maahan – sekä nurmelle että asfaltille, kertoo tutkinnanjohtaja, Helsingin poliisilaitoksen rikoskomisario Pekka Seppälä tiedotteessa.

Poliisi otti noin 30-vuotiaan miehen kiinni eläinsuojelurikoksesta epäiltynä ja vei hänet Pasilan poliisivankilaan. Pelokas sekarotuinen koira puolestaan vietiin Viikin löytöeläintaloon. 

Helsingin poliisilaitos teki lopulta eläinsuojelupäätöksen, jonka myötä koiran omistajuus siirrettiin Viikin löytöeläintalolle. Koiran omistaja valitti päätöksestä Helsingin hallinto-oikeuteen, mutta hallinto-oikeus hylkäsi valituksen vedoten eläinsuojelulakiin ja eläinsuojeluasetukseen. Myös korkein hallinto-oikeus hylkäsi miehen tekemän valituksen 21. helmikuuta.

Elokuussa 2017 Helsingin käräjäoikeus myös tuomitsi miehelle sakkorangaistuksen lievästä eläinsuojelurikoksesta.

Sekarotuinen koira on sijoitettu pysyvästi uuteen kotiin. Seppälän mukaan koira päätyi lapsiperheeseen ja voi uudessa kodissaan hyvin.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme