Mainos
Mainos

Koiravihaajan julma ansa vei Masan leikkauspöydälle – Omistaja järkyttyi: ”Tuntui, että jalat menee alta”

Tampereen Holvastissa asuva Jenna Kahila kohtasi jokaisen koiranomistajan pahimman painajaisen, kun hänen Masa-cockerspanieli nielaisi lihasyöttiin kätkettyjä hakaneuloja. 

Tapaus sattui, kun Kahila oli kävelyttämässä Masaa eilen kello kahden ja kolmen välisenä aikana. Hän alkoi ihmetellä, kun Masa oli poikkeuksellisen kauan kiinnostunut yksittäisestä paikasta ja meni tarkastamaan, mikä koiraa niin kiinnostaa. Järkytyksekseen hän löysi lihapullia ja kinkkua, joissa oli nuppi- ja hakaneuloja.

– En ollut varma, oliko se syönyt lihoja. Minulla ei ollut kännykkääkään mukana, joten keräsin lihat pois ja heitin ne roskiin, Kahila kertoo.

Kotiin päästyään hän soitti öisinkin päivystävään eläinlääkäriasema Tuhatjalkaan, jotka suosittelivat Masan kuvauttamista.

– Kuvauttaminen toisi ainakin mielenrauhan. Asia kannatti heidän mukaansa hoitaa pian, etteivät terävät esineet pääse suolistoon.

Avautunut hakaneula aiheutti leikkauksen

Tuhatjalassa Masa vietiin suoraan kuvaukseen, ja pian odotettiinkin ensimmäisen kuvan kehittymistä.

– Kuva paljastui aina rivi kerrallaan. Kun näin ensimmäisen hakaneulan, tuntui, että jalat menisi alta, Kahila kuvailee löydön aiheuttamaa järkytystä.

Pian kuvassa paljastui toinenkin, avautunut hakaneula, minkä vuoksi Masa jäi lääkäriasemalle yöksi leikattavaksi.

Masan leikkaus sujui onneksi hyvin, eivätkä hakaneulat eivät ehtineet suolistoon asti. Aamulla Kahila jo pääsi noutamaan Masaa, jolle oli määrätty kolme viikkoa toipumisaikaa.

– Masalla on nyt todella vahva lääkitys. Masa on alle vuoden ikäinen cockerspanieli, ja normaalisti tosi eläväinen. On ikävää nähdä normaalisti niin eläväinen koira vain makaamassa ja vinkumassa, Kahila kertoo.


"Jos hakaneulat olisi huomattu liian myöhään?"

Ansan jättäjästä Kahilalla ei ole aavistustakaan.

– Lähellä asuu paljon koiria ja vieressä on hyvät lenkkimaastot. Olen aina ajatellut, että jos maastossa jotain on, niin siitä varoitetaan. Syötit on varmaan laitettu hieman ennen tuloamme, koska kyllä joku muu koira olisi ne huomannut, Kahila pohtii.

Hän ei ole aiemmin kuullut, että joku alueen koirista olisi joutunut tällaisten ansojen uhriksi.

Jos Kahila ei olisi vienyt Masaa tarpeeksi aikaisin hoitoon, olisivat hakaneulat voineet aiheuttaa isonkin vamman.

– Mitä olisi tapahtunut, jos ne olisi huomattu liian myöhään. Onni onnettomuudessa, että aloin epäillä Masan syöneen jotain, Kahila toteaa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme