Mainos
Mainos

Koivuloita on etsitty jo vuoden ajan – isä saattoi suunnitella katoamista etukäteen

Tänään tulee kuluneeksi kokonainen vuosi siitä, kun teinipoika katosi isänsä kanssa Järvenpäästä.

14-vuotiaasta Risto ja 49-vuotiaasta Juha Koivulasta on tehty viimeinen varma havainto Helsingissä katoamista seuraavana päivänä eli 12. huhtikuuta. Poliisi epäilee, että isä on katoamisen takana ja tutkii asiaa törkeänä vapaudenriistona sekä omavaltaisena huostaanottona.

– On piirteitä, että tekoa on valmisteltu etukäteen, sanoo jutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Hyvärinen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Poliisi on etsintäkuuluttanut molemmat ja saanut heistä vihjeitä sekä kotimaasta että ulkomailta, mutta toistaiseksi mitkään tarkistukset eivät ole johtaneet kaksikon jäljille. Viime huhtikuun jälkeen isästä ja pojasta ei ole ainuttakaan varmaa havaintoa.

– On poikkeuksellista, että he ovat olleet kadoksissa näin pitkään, Hyvärinen sanoo.

Hyvärinen vetoaakin Juha Koivulaan, että hän olisi yhteydessä viranomaisiin, jos katoaminen on ollut vapaaehtoinen, kuten poliisi epäilee.

– Pyydän häntä ilmoittautumaan poliisille, että asia saataisiin päätökseen. Juttuun liittyy kuitenkin sukulaisia ja lähipiiriä, jotka ovat huolissaan, Hyvärinen sanoo.

Jutun tutkinta aloitettiin vuosi sitten sen jälkeen, kun Risto Koivulasta tehtiin katoamisilmoitus. Rikosta alettiin epäillä vasta syksyllä, kun katoamisesta oli kulunut puoli vuotta.

Mahdolliset vihjeet kaksikosta tulee ilmoittaa Itä-Uudenmaan poliisille numeroon 0295 436442.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme