Mainos
Mainos

Kolin pahkavaras ymmärrystä vailla

Satoja kiloja painaneen koivun pahkan Kolin kansallispuistosta vienyt mies syyllistyi luonnonsuojelurikokseen ja varkauteen, päätti Nurmeksen käräjäoikeus tänään. Miestä ei kuitenkaan rangaistu, sillä hän oli tekohetkellä syyntakeeton.

Tapaus sattui viime elokuussa. Kolmikymppinen hämäläismies sahasi pahkan moottorisahalla ja kuljetti sen traktorilla pois. Poliisit tavoittivat miehen ja pahkan myöhemmin.

Lääkärintodistuksin osoitettu syyntakeettomuus ei vaikuttanut korvausvelvollisuuteen. Tuomittu velvoitettiin korvaamaan Metsähallitukselle koivun kaatoalueen siistimiskustannuksista ja pahkan noutokustannuksista 100 euroa.

Metsähallitus vaati oikeudessa pahkan arvona 1 500 euron korvausta. Käräjäoikeus kuitenkin katsoi, ettei omistajalla ole oikeutta korvaukseen omaisuuden luonnonsuojelullisen arvon menettämisestä.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme