Mainos
Mainos

Kolme alaa kiinnostaa erityisesti yritysvakoojia Suomessa

Yritysvakoilun riski kasvaa sitä mukaa, kun yrityksen kokokin, käy ilmi Keskuskauppakamarin yritysturvallisuuskyselystä.

Toinen yritysvakoilulle haavoittuvainen ryhmä ovat uudet yritykset.

– Tämä johtuu siitä, että aloittelevien yritysten suojautumisvalmiudessa on usein puutteita, sanoo Keskuskauppakamarin kilpailukyky ja palvelut -tiimin asiantuntija Kaisa Saario.

Vaikka vakoilutapauksia paljastuu vähän, tilastot eivät kerro koko totuutta. Vakoilutapaukset ovat yrityksille hyvin kiusallisia, eikä tapauksille haluta julkisuutta. Niitä ei välttämättä edes ilmoiteta poliisille.

Suojelupoliisi arvioi, että laiton tiedustelu on jopa kansantaloudellinen ongelma. Suomessa yritysvakoojia kiinnostavat erityisesti esimerkiksi telekommunikaatio, ympäristö- ja bioteknologia sekä kemianteollisuus.

Yrityksissä vakoilun olemassaolo tiedostetaan. Supon yritysturvallisuuskyselyyn vastanneista yrityksistä valtaosa kertoo varautuneensa vakoiluun esimerkiksi kouluttamalla henkilökuntaansa.

Yrityksistä kerrotaan, että niiltä urkitaan tyypillisesti esimerkiksi tuote- ja asiakastietoja.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme