Mainos
Mainos

Kolme amerikkalaisurheilijaa syytteeseen törkeästä raiskauksesta Lappeenrannassa

Kolme yhdysvaltalaista amerikkalaisen jalkapallon ammattilaispelaajaa saa syytteen törkeästä raiskauksesta Lappeenrannan käräjäoikeudessa. Kihlakunnansyytäjä Markku Ahonen jätti haastehakemuksen tuomioistuimeen tänään.

Käräjäoikeus on vanginnut 27-, 25- ja 24-vuotiaat miehet todennäköisin syin raiskauksesta epäiltyinä. Vangitsemisasian yhteydessä rikosnimikkeenä oli raiskaus, ei törkeä raiskaus.

Kaksi parikymppistä naista sanoo miesten raiskanneen heidät pelaajien asunnossa Lappeenrannassa elokuun ensimmäisen maanantain vastaisena yönä.

Syytetyt kiistävät

- Päämieheni kiistää ehdottomasti syyllistyneensä mihinkään rikokseen. Nämä amerikkalaiset eivät mitenkään ymmärrä näitä syytteitä, sanoo 27-vuotiaan puolustaja varatuomari Petri Nykänen.

Myös 25-vuotiasta puolustava asianajaja Matti Hartikainen ja nuoremman miehen puolustaja varatuomari Jorma Nissilä sanovat päämiestensä kiistävän syytteet.

Epäillyt olivat lajin pääsarjassa Vaahteraliigassa pelaavien Rajaritarien ulkomaalaisvahvistuksia. Seurassa on pelannut myös niin ikään yhdysvaltalainen Thomas Kudyba, jolla ei ole tekemistä asian kanssa.

Käräjäoikeus alkaa käsitellä rikosepäilyä 14. lokakuuta.

Törkeänä raiskausta pidetään rikoslain mukaan, jos teolla tahallisesti aiheutetaan toiselle vaikea ruumiinvamma, vakava sairaus tai hengenvaarallinen tila tai siitä seuraa erityisen tuntuvaa kärsimystä. Törkeäksi raiskauksen tekee lain mukaan myös esimerkiksi aseen käyttö tai rikoksen tekeminen erittäin raa'alla, julmalla tai nöyryyttävällä tavalla.

Syyllinen on tuomittava kahdesta kymmeneen vuodeksi vankeuteen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme