Mainos
Mainos

Kolme liettualaista syytettynä poikkeuksellisen laajasta asuntomurtojen sarjasta

Jos syytteet pitävät paikkansa, liettualainen mieskolmikko on tehnyt yhden Suomen laajimmista asuntomurtosarjoista. Saaliiksi päätyi lähinnä koruja ja hopeaesineitä, jonkin verran myös muuta omaisuutta.

Kolmea miestä vastaan on koottuna yhteensä yli 70 syytettä, suurin osa törkeistä varkauksista. Osa varkauksista on syytteiden mukaan jäänyt yrityksiksi.

Syytteiden mukaan yksi kolmikosta oli mukana lähes jokaisella murtokeikalla. Kaksi muuta osallistuivat kumpikin yli 30 murtoon.

Jutun käsittely aloitettiin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa torstaina. Siihen on varattu useita käräjäpäiviä.

Torstaina käsitellyistä syytteistä pääsyytetty kiisti kaiken. Rikoskumppaniksi syytetty myönsi muutamia varkauksia, mutta kiisti suurimman osan.

Syyttäjä vaatii pääsyytetylle seitsemän vuoden ja kahdelle muulle vähintään neljän vuoden vankeutta. 

Omaisuutta jopa 400 000 euron arvosta

Kolmikko murtautui syytteiden mukaan omakotitaloihin särkemällä etu- tai takaikkunan taikka murtamalla oven. Asunnot pengottiin ja arvotavara poimittiin mukaan.

Syyttäjän mukaan murtovarkaudet olivat varsin suunnitelmallisia. Yhdellä paikkakunnalla viivyttiin päivä tai pari.

Se, millä tavoin syytetyt valitsivat kohteensa, ei käy syytteistä ilmi. Joka tapauksessa useimmista taloista löytyi jotain varastettavaa.

Saaliiksi päätyi koruja, kelloja, rahakokoelmia, hopeisia aterimia ja muita hopeaesineitä sekä rahaa. Varastettujen tavaroiden joukossa on myös muun muassa polkupyörä, ilmakivääri, tietokone ja lounasseteleitä.

Anastettua omaisuutta on kaikkiaan noin 400000 euron arvosta. Suurin yksittäinen murto toi noin 39000 euron saaliin.

Syytteiden mukaan rikokset tehtiin huhtikuun lopun ja lokakuun välillä 2015. Murtoja tehtiin muun muassa Turussa, Salossa, Kouvolassa, Seinäjoella ja Kokkolassa.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme