Mainos
Mainos

Kolme Ranskan kansalaista otettu kiinni Kuhmossa lähellä Venäjän rajaa

Kainuun rajavartioston partio on ottanut kiinni kolme Ranskan kansalaista.

He olivat Rajavartiolaitoksen mukaan liikkuneet luvatta Suomen puolen rajavyöhykkeellä Vartiuksen raja-aseman lähellä Kuhmossa. Heidän epäillään myös ylittäneen luvatta rajan Suomesta Venäjälle ja takaisin ja syyllistyneen valtionrajarikokseen. Varmuus luvattomaan rajanylitykseen saadaan esitutkinnassa. Kainuun rajavartiolaitos kertoo esitutkinnan etenemisestä lähipäivinä. 

Mahdollisesta rajanylityksestä on ilmoitettu Venäjän rajaviranomaisille. 

Kainuun rajavartioston yleisjohtaja majuri Esa Piiponniemi pitää todennäköisempänä, että Venäjän puolella on käyty kuin että ihmiset olisivat liikkuneet vain rajavyöhykkeellä. 

Piiponniemen mukaan tapaukset, joissa Suomen puolelta rikotaan Venäjän rajaa, ovat vuosittain yksittäistapauksia koko itärajan mitalla.

Venäjän puolella tiukka vartiointi

Yleisjohtaja arvioi aikaisemmin, että jos ihmiset ovat menneet Venäjän puolelle, he jäävät taatusti kiinni. Tällöin sekä Suomen että Venäjän viranomaiset tutkisivat tapausta tahoillaan. 

Esa Piiponniemen mukaan rajavartiosto löysi rajavyöhykkeen lähelle pysäköidyn lukitun auton, jolla ihmisten epäillään liikkuneen. 

Rajalla liikkuneet ihmiset olivat pukeutuneet maastokuvioituihin vaatteisiin, ja heillä oli mukanaan kamera. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme