Mainos
Mainos

Kolmekymppisen miehen tuomio 15-vuotiaan tytön seksuaalisesta hyväksikäytöstä kumottiin

Rovaniemen hovioikeus on kumonnut käräjäoikeuden tuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Käräjäoikeus oli aiemmin katsonut selvitetyksi, että tapahtuma-aikaan 29-vuotias vastaaja oli ollut sukupuoliyhteydessä tapahtuma-aikaan 15-vuotiaan tytön kanssa. Teko olisi tapahtunut illanvieton yhteydessä, jonka aikana olisi nautittu myös alkoholia.

Vastaaja tuomittiin lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen, 1 450 euron oheissakkoon ja korvaamaan asianomistajalle kärsimyksestä 3 500 euroa.

Vastaaja valitti tuomiosta hovioikeuteen. Syyttäjä ja asianomistaja vaativat valituksen hylkäämistä.

Hovioikeus tuli kuitenkin siihen tulokseen, että näytön perusteella vastaajan syyllistymisestä rikokseen jäi varteenotettava epäily. Siksi tapaus tuli ratkaista vastaajan eduksi.

Hovioikeus hylkäsi syytteet lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja siihen perustuvat korvausvelvollisuudet. Hovioikeuden tuomio on salassapidettävä sen lopputulosta ja lainkohtia lukuun ottamatta. Asianomistajan henkilöllisyys on määrätty salassa pidettäväksi.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot