Mainos
Mainos

Konepistooli yritettiin tuoda maahan henkilöautoon kätkettynä – Cannonball-jengiläistä epäillään

Cannonball MC -moottoripyöräkerhon jäsentä epäillään osallisuudesta konepistoolin salakuljettamiseen Virosta Suomeen.

Tulli takavarikoi henkilöautoon kätketyn konepistoolin sekä siihen sopivan lippaan ja äänenvaimentimen tammikuussa 2016. Auto oli tulossa Virosta Suomeen ja siinä oli kuljettajan lisäksi yksi matkustaja.

– Aseen runko oli käytketty auton takapenkin istuimeen, ja muut osat olivat eri puolilla auton runkoa, kertoo tulliylitarkastaja Petteri Nevalainen Tullista.

Auton kuljettaja ja matkustaja ovat nyt vangittuna todennäköisin syin epäiltyinä törkeästä ampuma-aserikoksesta. Epäillyt ovat virolaisia.

Epäillään Cannonball MC -kytköstä

Tullin esitutkinnan kävi ilmi, että konepistoolin maahantuontiin saattaa liityä Cannonball MC -kerhossa toimiva henkilö, ja että konepistooli olisi toimitettu Suomessa Cannonball MC:n kerhotiloihin.

Kerhon jäsenen epäillään olleen järjestämässä aseen toimitusta Suomeen. Poliisi ei tässä vaiheessa osaa sanoa, kenelle asetta ollaan oltu hankkimassa ja minkä vuoksi. Muita kerhon jäseniä ei tässä vaiheessa epäillä rikoksista.

Cannonball MC -kerhon jäsenellä on aikaisempaa rikostaustaa, jota poliisi ei halua tarkemmin yksiöidä. Hän on kiistänyt osallisuutensa asiaan.

Keskusrikospoliisi tekee esitutkintaa koskien Cannonball MC:n jäsentä. Esitutkinnassa on tehty yhteistyötä Viron viranomaisten kanssa, ja esitutkinnan yhteydessä suoritettiin kotietsinnät muun muassa Cannonball MC:n tiloihin Suomessa ja Virossa.

Rikoskomisario Jari Räty KRP:stä kertoo, että sarjatuliaseita on viime vuosien aikana löytynyt silloin tällöin, mutta ne ovat silti muita aseita harvinaisempia.

Tapaus siirtyy syyteharkintaan Helsingin syyttäjänvirastoon maaliskuussa 2016 aikana.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme