Mainos
Mainos

Korhonen: Telanteen sakoitta jättäminen hämmästyttää

Toimittaja Johanna Korhonen on hämmästynyt Helsingin käräjäoikeuden päätöksestä hylätä Alma Median toimitusjohtajan Kai Telanteen syyte työsyrjinnästä.

- Oikeuslaitoksen toimintaa on vaikea ymmärtää tässä asiassa, koska sekä hovioikeus että korkein oikeus ovat jo aiemmin todenneet, että työsopimukseni Lapin Kansan päätoimittajan paikalta purettiin syrjivillä perusteilla. Tämän kaiken jälkeen käräjäoikeudelle olikin taas epäselvää, että mistä tämä työsopimuksen purkaminen johtui. Se on hyvin ihmeellistä, että miten taas oltiin tässä nollatilanteessa, Korhonen sanoo.

Korhosen mukaan viranomaistyöskentely tapauksessa oli ammattimaista.

- Viranomaisilla oli voimakas pyrkimys yhdenvertaisuuslakien noudattamiseen ja syrjinnän kitkemiseen Suomesta. Tämän jälkeen on hyvin valitettavaa, jos asia tyssää oikeuslaitokseen, joka ei kykene antamaan tuomioita näistä syrjintärikoksista.

Korhonen on pahoillaan käräjäoikeuden päätöksestä myös sen vuoksi, että tapauksella on ennakkotapausvaikutusta.

- Olen vähän huolissani kaikista muista syrjintää kokeneista ihmisistä, että uskaltavatko he nyt viedä asioitaan viranomaisille jos asia tyssää kuitenkin oikeuslaitokseen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme