Mainos
Mainos

Korkein oikeus ei antanut virolaiselle Super Alkolle valituslupaa – nimen käyttö Suomessa kiellettiin

Korkein oikeus (KKO) on hylännyt virolaisyhtiön valituslupahakemuksen tavaramerkkikiistassa Super Alko -nimen käytöstä. Voimaan jää näin ollen hovioikeuden tuomio, jossa kielletään Super Alko -nimen käyttäminen Suomessa.

Päätöksen mukaan Osaühing Aldar Eesti -yhtiö ei saa käyttää Super Alko -tunnusta suomenkielisillä verkkosivuillaan tai markkinointiaineistossa Suomessa.

Perusteena oli, että Super Alko -tunnuksen käyttäminen loukkasi Alkon tavaramerkkejä ja tunnusta, koska se oli sekoitettavissa Alkon omiin.

Aiemmin käräjäoikeus ratkaisi kiistan Super Alkon hyväksi. Käräjillä päädyttiin siihen, että Alko ei puuttunut kohtuuajassa Super Alko -tunnuksen käyttöön.

Hovioikeuden mukaan Super Alko ei kuitenkaan ollut vakiintunut Suomessa tavaramerkiksi. Niinpä asiassa ei tullut arvioitavaksi, oliko Alko puuttunut menettelyyn kohtuuajassa.

Asian käsittely jatkuu käräjäoikeudessa Alkon hyvitystä ja vahingonkorvausta koskevien vaatimusten osalta. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme