Mainos
Mainos

Korkein oikeus pui anonyymia todistelua ensi kertaa

Korkein oikeus on myöntänyt valitusluvan tapaukselle, jossa todistajan henkilöllisyys halutaan salata kokonaan.

Tuntemattomana todistamisen mahdollisuus tuli lakiin vuoden vaihteessa. Lakipykälien tarkoitus on suojata pelkäävää todistajaa syytettyjen kostolta.

Tiedot korkeimman oikeuden käsittelemästä tapauksesta ovat salaisia. Salaista on myös se mihin rikosjuttuun se liittyy.

Vakava rikosjuttu on kuitenkin käsittelyssä Helsingin hovioikeudessa. Se tiedetään myös, että kyseisessä tapauksessa hovioikeus oli myöntänyt todistajalle nimettömyyden ja siitä valitti julkinen asiamies.

Anonyymia todistelua voidaan käyttää rikosjutuissa, joissa voidaan tuomita vähintään 8 v vankeutta. Tällaisia ovat esimerkiksi henkirikokset, törkeät ryöstöt ja törkeät huumerikokset. Anonyymia todistelua voidaan käyttää myös törkeissä paritusrikoksissa.

Valitusluvan myöntämisestä kertoi ensimmäisenä Suomen Asianajajaliiton uutispalvelu.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot