Mainos
Mainos

Korkein oikeus pui hätäkeskuspäivystäjän tuomion

Korkein oikeus on päättänyt, että se myöntää valitusluvan hätäkeskuspäivystäjälle, joka tuomittiin Turun hovioikeudessa sydänkohtauksen huonosta hoitamisesta.

Päivystäjän katsottiin hovioikeudessa syyllistyneen pelastustoimen laiminlyöntiin ja tuottamukselliseen virkavelvollisuuden rikkomiseen. Hämeenlinnan hätäkeskuksen päivystäjä oli puhelimessa arvioinut, etteivät potilaan rintakipuoireet olleet peräisin sydämestä. Hän luokitteli potilaan hovioikeuden mielestä väärään kiireellisyysluokkaan, A:n sijaan C:hen. Päivystäjä sai rangaistuksesi sakot. Oikeus katsoi, ettei päivystäjä laittanut potilaalle ambulanssia tulemaan riittävän nopeasti. Potilas selvisi kuitenkin tilanteesta.

Hämeenlinnan käräjäoikeus hylkäsi vuonna 2005 aluehälytyskeskuksen päivystäjän syytteet. Hänen katsottiin antaneen rintakipua valittaneelle naiselle vuonna 2003 sen avun, mitä kohtuudella voi edellyttää. Oikeus ei löytänyt näyttöä siitä, että potilaan sydänpysähdys olisi vältetty toisenlaisella kiireellisyysluokituksella.

Korkein oikeus saa nyt puntaroitavakseen sen, täyttyykö tapauksessa pelastustoimen laiminlyönnin tunnusmerkistö vai ei.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme