Mainos
Mainos

Korson yliajosta tuomitulle lisää vankeutta - huijasi vanhuksia poliisina esiintyen

Vantaan käräjäoikeus tuomitsi 20-vuotiaalle romanimiehelle 1 v 7 kk vankeutta, kun tämä huijasi vanhuksia poliisina esiintyen. Sama mies tuomittiin muutama kuukausi sitten pidempään vankeusrangaistukseen ns. Korson yliajossa.

Terno Allan Lindeman sai toukokuussa 4 v 6 kk vankeusrangaistukseen, kun hän aiheutti 25-vuotiaan miehen kuoleman Vantaan Korsossa. Tapauksessa oli syntynyt riitaa rahasta ja 25-vuotias roikkui pitkään auton konepellillä ennen kuin putosi.

Nyt vankeutta tuli vanhusten huijaamisesta. Käräjäoikeuden mukaan Lindeman syyllistyi syyskuussa 2014 kaikkiaan kolmeen törkeään petokseen ja yli kahdestakymmenestä osateosta koostuvaan törkeän petoksen yritykseen sekä virkavallan anastuksiin.

Kuvio oli kaikissa sama. Lindeman soitti ikäihmisille, esittäytyi poliisiksi ja pyysi pankkitunnuksia. Lindeman väitti, että virolaiset miehet olivat murtautuneet pankkitilille ja poliisi olisi tekemässä pankkiyhteydelle tehokkaamman tietosuojauksen, mutta siihen tarvittiin käyttäjätunnus ja lukuja avainlukulistasta. Hän esiintyi puhelujen aikana kahtena eri poliisina muunnellen ääntään.

Tosiasiassa poliisit eivät koskaan kysele tunnuslukuja, eikä niitä pidä antaa.

Suurin soitoista osa jäi yrityksiksi, mutta 78-vuotiaan naisen tililtä vietiin 10000 euroa, 65-vuotiaalta naiselta 10400 euroa sekä kahdelta muulta naiselta 17300 euroa. Rahat siirrettiin Lindemanin tuttujen tileille ja nostettiin.

Lindeman onnistui saamaan pankkitunnukset viideltä muultakin, mutta heidän tileiltään ei rahaa eri syistä onnistuttu siirtämään.

Rangaistus koveni ja keveni

Lindeman on tuomittu samantyyppisestä rikollisuudesta aiemminkin, joten oikeus päätti koventaa tuomiota.

Oikeus totesi, että tavallisesti yksittäisestä törkeästä petoksesta olisi kertynyt kahdeksan kuukautta vankeutta, mutta koska Lindeman oli toukokuun lopussa jo saanut yliajotuomion, niin tämä kahdeksan kuukautta putosi ns. tukkualennuksen myötä kolmeen kuukauteen.

Oikeus laski lukuisista teoista yhteistuomioksi 1 v 7 kk.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme