Mainos
Mainos

Korvaukset seksuaalirikoksista nousevat

Alaikäisinä seksuaalirikoksen uhreiksi joutuneiden saamat korvaukset nousevat. Rikosvahinkolain nojalla maksettava kärsimyskorvaus nousee siten, että se on vastaisuudessa enimmillään 15 000 euroa. Nykyisin korvauksen enimmäismäärä on 8 800 euroa.

Muutosta tulee myös rikosvahinkolain mukaiseen perusvähennykseen. Lain mukaan vahinkoa kärsineelle maksettavien korvausten yhteismäärästä tehdään perusvähennys. Nykyisin vähennys on 160 euroa. Vastedes perusvähennys voidaan tehdä vain kivusta ja särystä sekä muusta tilapäisestä haitasta, pysyvästä haitasta tai kärsimyksestä maksettavista korvauksista. Vähennyksen rahamäärä nousee 200 euroon.

Perusvähennyksen kohdentaminen pelkästään aineettomaan vahinkoon parantaa niiden korvaussuojaa, jotka ovat oikeutettuja saamaan korvausta vain taloudellisesta vahingosta. Heitä ovat käytännössä erityisesti henkirikoksen uhrin läheiset.

Hallitus antaa muutoksista lakiesityksen eduskunnalle perjantaina.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme