Mainos
Mainos

Kotiutettiinko uhri liian hätäisesti? Sairaalan toiminta Asema-aukion pahoinpitelyjutussa yhä kysymysmerkki

Poliisi ei ota vielä kantaa Helsingin Asema-aukion pahoinpitelyn uhria hoitaneen sairaalan toimintaan. Tutkinnanjohtaja Teemu Kruskopfin mukaan on liian aikaista sanoa, onko sairaalan mahdollisesti syytä epäillä toimineen asiassa jotenkin väärin.

28-vuotias mies kuljetettiin pahoinpitelyn jälkeen reilut kaksi viikkoa sitten lauantaina Töölön sairaalaan, josta hän kotiutui seuraavana torstaina. Päivää myöhemmin uhri toimitettiin Meilahteen, jossa hän kuoli. Pojan isä on kertonut julkisuudessa, että pääkuvauksissa havaittiin suuri aivoverenvuoto. Mitään ei ollut enää tehtävissä.

Oikeus vangitsi viime keskiviikkona pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta epäiltynä uusnatsistisen Suomen vastarintaliikkeen 26-vuotiaan aktiivin Jesse Eppu Oskari Torniaisen.

Kruskopf kertoi vangitsemisistunnon jälkeen, että Torniainen on kiistänyt epäilyt, muttei ole kommentoinut asiaa muutoin.

Puolustus taas totesi istuntopöytäkirjan mukaan, ettei Torniaiselle ole näytetty valvontakameranauhoitetta, jolle poliisi on kertonut pahoinpitelyn tallentuneen. Näin ollen Torniainen ei voinut myöskään itseään siitä tunnistaa.

Tuettuna asemahalliin

Kruskopf on vaitonainen siitä, miten Torniaisen kuulustelut ovat edenneet. Poliisi ei kommentoi, vieläkö Torniainen kiistää syyllisyytensä.

– En anna tässä vaiheessa kuulusteluista tietoa, Kruskopf sanoi maanantaina aamupäivällä.

Poliisi on kertonut tapahtumien edenneen niin, että rikoksen uhri pysähtyi Vastarintaliikkeen lipunkantajan kohdalle, sylkäisi maahan, sanoi jotain ja jatkoi matkaa. Poliisin mukaan tämän jälkeen Torniaiseksi tunnistettu mies lähti juoksemaan uhria kohti ja potkaisi tätä rintaan.

Tapahtuman jälkeen uhrin seurassa ollut mies ja ulkopuoliset menivät auttamaan maassa maannutta miestä. Myös Vastarintaliikkeen lipunkantajat näyttävät menneen ihmettelemään tilannetta.

Uhri poistui ystävänsä avustuksella Asema-aukiolta.

– Hänet on tuettuna kuljetettu asemahallin puolelle ja ambulanssi on tullut sinne, Kruskopf kertoi.

Katso aikaisemmat videot aiheesta.Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme