Mainos
Mainos

”Kotteri Perhosesta” alkoi lahjusrikostutkinta

MTV Uutisille salaista tietoa kaupanneen ”Kotteri Perhosen” tapauksesta on alkanut esitutkinta.

- Esitutkintakynnys on ylittynyt. Epäilty rikos on lahjuksen ottaminen, mutta rikoksesta epäiltyä henkilöä ei tässä vaiheessa ole kirjattuna. Taustaselvityksiä tehdään koko ajan, sanoo kihlakunnansyyttäjä Tapio Mäkinen MTV Uutisille.

MTV uutisoi täysin poikkeuksellisesta tietojen kauppaamisyrityksestä viime viikon maanantaina. Kotteri Perhonen –nimeä käyttänyt taho oli tarjoutunut kertomaan MTV Uutisille salaista poliisin tietoa, jos hänelle siitä maksetaan. Hän sanoi olevansa syvällä vakavan rikollisuuden pelikentässä työskentelevä virkamies.

MTV kieltäytyi tarjouksesta.

Ennen tietojen myyntiyritystä MTV Uutiset oli saanut Kotteri Perhoselta paikkansa pitäneen tiedon keskusrikospoliisin terrorismirikostutkinnasta ja siihen liittyneistä kiinniotoista. MTV uutisoi terrorismirikosepäilyt ja kiinniotot.

- On mahdollista, että toiseksi rikosnimikkeeksi tulee virkasalaisuuden rikkominen eli salaisesta operaatiosta kertominen, Mäkinen sanoo.

Rikoslain mukaan lahjuksen ottamisesta voidaan tuomita myös jos, virkamies pyytää tietystä toiminnastaan itselleen tai toiselle lahjan tai muun oikeudettoman edun taikka tekee muutoin aloitteen sellaisen edun saamiseksi.

Poliisihallitus teki tietojen myyntiyrityksestä tutkintapyynnön valtakunnansyyttäjänvirastoon. Valtakunnansyyttäjänvirasto määräsi kihlakunnansyyttäjä Tapio Mäkisen tekemään päätöksen siitä, aloitetaan asiassa esitutkinta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme