Mainos
Mainos

Koulu tyhjennettiin pommiuhkauksen vuoksi Ylivieskassa

Uhkauksen tekijäksi paljastui 14-vuotias koulun oma oppilas. Hän ei joudu ikänsä vuoksi rikosoikeudelliseen vastuuseen teostaan.

Jokirannan koulu Ylivieskassa on jouduttu tyhjentämään pommiuhkauksen vuoksi iltapäivällä. Uhkaus osoittautui aiheettomaksi.

Poliisin mukaan uhkauksen tekijäksi on paljastunut 14-vuotias koulun oma oppilas, joka on alustavassa puhuttelussa kertonut kirjoittaneensa uhkausviestin internetiin "pilan päiten".

Suomi24-palstalle ilmaantui eilen kello 11.26 teksti, jossa nimimerkki sturmgeist69 uhkasi tehdä iskun Jokirannan koululle. Viestissä ei määritelty tarkemmin paikkakuntaa. Suomessa on useita Jokirannan kouluja. Siksi tieto saatettiin myös Vantaan ja Haukiputaan poliisilaitoksille.

Ylivieskan poliisi sai uhkausilmoituksen noin kello 13 tänään. Oppilaat evakuoitiin heti koulusta. Tällä haluttiin varmistaa se, etteivät koulun oppilaat ja henkilökunta sekä paikalla ollut remonttiväki olisi joutuneet vaaraan.

Poliisi pääsi uhkaajan jäljille nopeasti. Hänet tavoitettiin kotoaan.

Poliisin mukaan alaikäisyytensä vuoksi poika ei joudu rikosoikeudelliseen vastuuseen teostaan, mutta muita seuraamuksia hänelle saattaa tulla. Lisäksi hänelle voidaan esittää korvausvaatimuksia.

Haukiputaalla uhkauksen vuoksi ei ryhdytty mittaviin toimenpiteisiin. Poliisin mukaan partiot kävivät koulun läheisyydessä tarkastamassa tilanteen ja varmistamassa oppilaiden turvallisuuden. Vantaalla poliisi ei ryhtynyt toimiin uhkauksen vuoksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme