Mainos
Mainos

Koulujen päättymisviikonloppuna kirjattiin 40 huumerikosta

Poliisi kirjasi koulujen päättymisviikonloppuna 40 huumausainerikosta, tiedottaa Poliisihallitus. Määrä on noussut jyrkästi, sillä aikaisempina vuosina huumausainerikoksia on tullut valvonnan yhteydessä parisenkymmentä. Huumausainerikoksista valtaosa oli käyttörikoksia.

Viime viikonlopun aikana poliisin haaviin jäi noin 2 200 litraa alkoholijuomia. Määrä vastaan noin 6000:ta tölkkiä alkoholijuomaa.

Valvonnan yhteydessä poliisi puuttui noin 850 lapsen ja nuoren alkoholin nauttimiseen ja hallussapitoon. Suurin osa alkoholirikoksiin syyllistyneistä oli 15-17-vuotiaita. Joukossa oli noin 50 alle 15-vuotiasta alkoholirikoksiin syyllistynyttä, mikä on vähemmän kuin aikaisempina vuosina.

Viikonlopun aikana poliisi kirjoitti alkoholijuomien luvattomasta hallussapidosta ja käytöstä yhteensä noin 730 rikosilmoitusta, rangaistusvaatimusta ja rikesakkoa. Lastensuojeluilmoituksia poliisi teki 792.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme