Mainos
Mainos

Koulujen päättäjäisviikonloppu: Tuhansia litroja alkoholia viemäriin, satoja rikos- ja lastensuojeluilmoituksia

Koulujen päättymisviikonloppuna poliisi hävitti tehovalvonnassaan 2100 litraa alkoholia, kertoo poliisihallitus.

Nuorten hallussa oli pääasiassa mietoja juomia, kuten olutta ja siideriä.

– Tilastojen valossa tämänvuotinen koulujen päätösviikonloppu oli päihteiden käytön osalta hieman aikaisempia vuosia rauhallisempi, mikä saattaa osaltaan johtua sateisesta ja koleasta lauantaisäästä, sanoo poliisitarkastaja Ari Järvenpää Poliisihallituksesta.

Viikonlopun aikana poliisi puuttui noin 850 lapsen ja nuoren alkoholin nauttimiseen ja hallussapitoon. Heistä 75 oli alle 15-vuotiaita.

Alkoholijuomien luvattomasta hallussapidosta ja käytöstä kirjoitettiin 550 rikosilmoitusta, rangaistusvaatimusta ja rikesakkoa, ja lisäksi poliisi teki 714 lastensuojeluilmoitusta lastensuojeluviranomaisille.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot