Mainos
Mainos

Koulupojan hengen vaatinut turma siirtyy syyteharkintaan – kuljettaja ei nähnyt lasta missään vaiheessa

Vihdin lokakuinen kuolonkolari, jossa kuoli 8-vuotias lapsi, siirtyy syyteharkintaan.

Poliisi kertoo, että esitutkinta tieliikenneonnettomuudesta, jossa lapsi joutui kuorma-auton tönäisemäksi on valmistunut. Poika menehtyi saamiinsa vammoihin paikan päällä, eikä paikalle hälytetty sairaanhoitohenkilöstö pystynyt auttamaan.

Turma tapahtui lokakuussa hieman seitsemän jälkeen aamulla Olkkalantiellä. Tie on valaisematon, eikä tieosuudella ole kevyenliikenteenväylää.

Poliisin tutkinnassa on selvinnyt, että poika kulki aamulla tien oikeaa laitaa kohti Vihdin kirkonkylää. Pojalla oli taskulamppu ja repussa oli heijastin. Kuorma-auton kuljettaja taas oli kääntynyt Porintieltä Olkkalantielle. Nopeuden tasaannuttua hän oli poliisin mukaan seurannut muuta liikennettä peileistä, sekä juonut juomapullosta. Kuorma-auton kuormakorin kulma oli tiellä osunut poikaan, joka oli töytäisyn seurauksena lentänyt tien sivuun.

Kuljettaja ei nähnyt esitutkinnan mukaan poikaa missään vaiheessa.

Polliisi kertoo, että alkoholilla ei ole osuutta asiaan, eikä poliisi ole saanut näyttöä siitä, että kuljettaja olisi käyttänyt puhelinta tai muuta elektronista laitetta onnettomuuden aikaan.

Poliisi kertoo, että asia siirtyy syyteharkintaan nimikkeillä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja kuolemantuottamus.

Turma sattui lokakuussa: 


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme