Mainos
Mainos

Koulutoveri IS:lle poliisiampujasta: Sulkeutunut ja vakavamielinen mies

Poliisin ampumisesta epäillyn miehen koulutoveri kuvailee Jorma Nyforsia sulkeutuneeksi ja vakavamieliseksi mieheksi Ilta-Sanomien haastattelussa.

Lauri Poikosen mukaan Nyfors muuttui aikuisiällä, kun hänen elämäänsä alkoi tulla ongelmia.

– Ei paljon hymyillyt, Poikonen luonnehtii IS:lle.

Ilta-Sanomat kirjoittaa myös Vihdissä liikkuneista huhuista, joiden mukaan Nyforsin työ kuorma-autonkuljettajana ei sujunut. Auto meni myyntiin. Myös muut IS:n haastateltavat ovat luonnehtineet Nyforsia hankalaksi ihmiseksi, jolla oli rahahuolia ja riitoja erityisesti naapurissa asuneiden sukulaistensa kanssa. Hänellä oli myös lähestymiskielto naapuriin.

Poikonen ei IS:n mukaan ollut enää aikuisiällä juurikaan tekemisissä Nyforsin kanssa. Hän ymmärsi, että Nyforsilla oli paljon aseita, ja surmayönä hän kuuli itsekin lehden mukaan laukauksia.

– Huomasin äänestä, että oli isommat aseet kyseessä, hän sanoo.

Poliisi saapui Nyforsin kotitalolle perjantai-iltana saatuaan ilmoituksen ammuskelusta. Pari tuntia kestäneen piirityksen jälkeen poliisi pyrki Nyforsin taloon, jossa alkoi laukausten vaihto. Noin 30-vuotias poliisimies kuoli ja toinen loukkaantui vakavasti.

Nyfors, 67, löytyi myöhemmin kuolleena. Poliisin mukaan hän ampui itsensä. Poliisi ammuttiin MTV Uutisten tietojen mukaan rynnäkkökivääreitä.
Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme