Mainos
Mainos

Koulutuskeskuksesta vietiin kymmeniä tietokoneita – "Markkinoille nämä menevät"

Pohjanmaan poliisi pyytää havaintoja varkaudesta, jossa anatetuksi on päätynyt yli kolmekymmentä kannettavaa tietokonetta Etelä-Pohjanmaalla Kurikassa.

Pohjanmaan poliisilaitokselta rikoskomisario Juha Järvelin kertoo, että kaikkiaan varkaiden matkaan päätyi Koulutuskeskus Sedusta 33 tietokonetta. Sedulla on Pohjanmaalla useita toimipisteitä, joista yksi Kurikassa. 

– Koulutuskeskukseen on murtauduttu ja hälytyslaitteet kytketty pois päältä. Vaikuttaa ammattimaiselta varkaudelta, hän sanoo.

Poliisi pyytä nyt havaintoja koulutuskeskuksen lähellä liikkuneista ajoneuvoista ja ihmisistä maanantai-aamulla kello 4.30–5.45 välisenä aikana.

– Kaikki havainnot ovat tärkeitä ja kaikki kelpaa poliisille, Järvelin sanoo.

Järvelin kuvailee varkautta poikkeukselliseksi. Etelä-Pohjanmaan alueella ei hänen muistinsa mukaan ole tapahtunut ennen vastaavaa. Varastetut tietokoneet päätyvät todennäköisesti markkinoille.

– Markkinoille nämä menevät, ei kukaan näin montaa kannettavaa muuten veisi.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme