Mainos
Mainos

Kouvolan Kiina-tutkinnassa toinen hukkaamiskielto

Rajavartiolaitos esittää, että kouvolalaisen Leishin hyvinvointikeskuksen kiinteistöt määrätään tilapäiseen hukkaamiskieltoon. Leishi on osa Kouvolan China Centerin mittavaa rikostutkintaa, jossa kiinalaisia epäillään törkeän laittoman maahantulon järjestämisestä. China Centerin kiinteistöt määrättiin jo aiemmin hukkaamiskieltoon.

Kapteeni Sami Paila rajavartiolaitoksesta kertoo, että pyyntö lähetettiin jokin aika sitten Vantaan käräjäoikeuteen, jossa juttu aikanaan tulee puitavaksi. Pailan mukaan hukkaamiskiellolla turvataan valtion saatavat mahdollisesta rikoshyödystä.

China Centerin ja Leishin epäselvyyksien esitutkinta kestää vielä kuukausia. Laajan jutun tutkintaa hidastavat myös papereiden ja dokumenttien käännöstyöt.

Tutkijat ovat tähän mennessä pystyneet muodostamaan hyvän kuvan keskusten liiketoiminnasta ja lupakäytännöstä. Rikoksesta epäiltyjen joukossa on myös suomalaisia. Viisi ihmistä on edelleen vangittuina.

Rajavartiolaitos, poliisi ja tulli tekivät viime marraskuussa suuren ratsian China Centeriin ja Leishiin. Keskuksista takavarikoitiin suuret määrät tietokoneita ja asiapapereita.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme