Mainos
Mainos

Polttopulloisku hätämajoitusyksikköön: Syyttäjä vaatii kolmen vuoden vankeutta

Kymenlaakson käräjäoikeudessa on aloitettu Kouvolan polttopulloiskun käsittely.

Viisikymppistä miestä syytetään törkeän tuhotyön yrityksestä. 

Syyttäjän mukaan mies oli valmistanut polttopullon syttyvästä nesteestä ja matkannut päihtyneenä taksilla Kouvolan Keltakankaalle turvapaikanhakijoiden hätämajoitusyksikön luo.

Mies oli heittänyt jäähdytinnestepullon sisäänkäynnin ovelle noin viiden metrin päässä rakennuksesta. Hätämajoitusyksikköön oli tapahtuman aikana majoitettuna 114 henkilöä.

Kukaan ei loukkaantunut välikohtauksessa.

Poliisi löysi kotetsinnässä miehen asunnolta toisen polttopullon käyttövalmiina.

Syytetty mies on esitutkinnassa tunnustanut "kyllästyneensä" kolmen viikon ajan pakolaistilanteeseen ja päättänyt suorittaa oman mielenilmaisun. Mies myös myöntää heittäneensä polttopullon ja valmistaneensa käyttämättömän polttopullon. 

Syyttäjä vaatii miehelle ainakin kolmen vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta. Syyttäjä vaatii tavallista ankarampaa rangaistusta teon rasistisen motiivin takia. 

Puolustuksen mukaan miehen tarkoitus ei ollut vahingoittaa ketään, vaan kyseessä oli protesti yhteiskunnan pakolaispolitiikkaa vastaan. Miehen mielestä pakolaisista aiheutuu kohtuuttomia kustannuksia. Hän myös kokee, ettei ole saanut ääntään kuuluviin.  

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot