Mainos
Mainos

Kouvolan "risumiestä" kuvanneelle miehelle vaaditaan sakkoja satoja tuhansia katselukertoja keränneestä videosta

Sosiaalisessa mediassa risumiehenä tunnettua miestä videolle kuvanneelle toiselle miehelle vaaditaan oikeudessa sakkorangaistusta yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä.

Syyttäjä vaatii kuvaajalle vähintään 70 päiväsakkoa. Tapausta on käsitelty tänään Kymenlaakson käräjäoikeudessa. Youtubessa runsaasti katselukertoja saanut video kuvattiin Kouvolassa lenkkipolulla kesällä 2016.

Lenkillä ollut mies tallensi videolle, kun sittemmin risu-ukkona tai risumiehenä tunnettu iäkäs mies raivoaa ja uhkailee häntä. Miesten välille oli syntynyt rähinää, kun lenkkeilijä moitti risumiestä siitä, että tämä levitti puutarhajätettä lenkkipolun varrelle.

Risumies kuoli viime kuussa, joten hänen osaltaan syytteet raukesivat. Häntä syytettiin laittomasta uhkauksesta ja kunnianloukkauksesta.

Kouvolan Sanomien mukaan videon kuvaajalta vaaditaan myös 50 000 euroa vahingonkorvauksia sekä 2 000 euroa oikeudenkäynti- ja selvittelykuluja.

Aikaisemmin kerrottiin, että risumiehen terveys oli alkanut reistailla. Sukulaiset uskoivat, että terveysongelmien syynä oli häirintä ja kiusaaminen, jota mies joutui kokemaan videon julkaisemisen jälkeen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme