Mainos
Mainos

KRP etsintäkuulutti joogagurun – epäillään seksuaalirikoksista ja ihmiskaupasta

Keskusrikospoliisi on tehnyt kansainvälisen etsintäkuulutuksen romanialaisesta 65-vuotiaasta Gregorian Bivolarusta. Asiasta kertoi ensimmäisenä Savon sanomat.

Bivolarua epäillään useasta törkeästä ihmiskauppatapauksesta Suomen ja Ranskan välillä sekä useasta seksuaalisesta hyväksikäytöstä Ranskassa. Hän on käyttänyt myös nimeä Magnus Aurolsson.

Ilta-Sanomat kertoo, että Bivolarua ja yhtä toista henkilöä vastaan nostettiin tällä viikolla syytteet Helsingissä. Lehden tietojen mukaan Bivolaru on nähty viimeksi Romaniassa viime viikolla, mutta hän on mahdollisesti poistunut maasta.

Bivolaru lisättiin Europe's Most Wanted Fugitives -listalle, jota ylläpitää Enfast-verkosto. Enfast on etsintäkuulutettujen kiinnisaamiseksi perustettu Euroopan laajuinen viranomaisverkosto.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuosien 2006–11 välillä. Tapaukset liittyvät joitakin vuosia sitten laajalti uutisoituun kiisteltyyn romanialaistaustaiseen joogaliikkeeseen, jolla on sisarjoogakoulu Helsingissä. Joogakoulun asiakkaina olleita nuoria naisia on epäilty käytetyn järjestelmällisesti seksuaalisesti hyväksi Ranskassa.

Keskusrikospoliisi pyytää havaintoja Bivolarusta osoitteeseen wanted.krp@poliisi.fi tai numeroon 050 440 1800

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme