Mainos
Mainos

KRP: Jengiläiset tappelevat markkina-alueista

Viimeöisissä katuammuskeluissa oli Helsingin poliisin mukaan kyse moottoripyöräjengi Cannonball MC:n sisäisestä välienselvittelystä.

Suomessa katuammuskelut on totuttu liittämään joko jengien välisiin yhteydenottoihin tai jengien sisäisiin kaunoihin.

- Taustalla on aina tappelu markkina-alueista, esimerkiksi talousrikoksista tai huumerikoksista, kertoo rikostarkastaja Ari Karvonen keskusrikospoliisista.

Karvosen mukaan jengeissä tapahtuu arvaamatonta liikehdintää jatkuvasti, vaikka julkisuuteen jengitaistelut eivät ponnahtaisikaan.

- Se tuo jengipuoli aaltoilee ja kun siellä osutaan kiveen, niin pärskähtää, kuten viime yönä, Karvonen sanoo.

Karvonen rauhoittelee, että jengien tekemät rikokset kohdistuvat harvoin tavallisiin kansalaisiin. Silti kaduntallaajan kannattaa pitää varansa, jos joutuu tekemisiin jengiläisten kanssa tai todistamaan heidän välienselvittelyään.

- Missään nimessä ei kannata mennä väliin, vaan kannattaa soittaa poliisi.

Suomessa on luokiteltuja jengejä ja verkostoja yhteensä 71 kappaletta. Rikoslain mukaan järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan osallistuminen on koventamisperuste rikoksesta annettavalla tuomiolle.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme