Mainos
Mainos

Krp maanpetosepäilystä: Erittäin harvinainen tutkinta

Keskusrikospoliisin rikostarkastaja Erkki Rossi luonnehtii MTV:n uutisille pitkään tutkinnassa olleen maanpetosrikosepäilyn olevan erittäin harvinainen.

- Kyllä nämä ovat harvinaisia. Itselläni ei ole tiedossa kuin tämä asia urani ajalta, luonnehtii 30 vuotta poliisin ammatissa ollut Rossi.

Krp tekee asian tutkinnassa yhteistyötä suojelupoliisin kanssa.

Juttu menee syyteharkintaan syyskuun puolessavälissä. Se on saanut turvaluokituksen, eli kaikki siihen liittyvät tiedot ja asiakirjat ovat salaisia. Huippusalaisesta tutkinnasta kertoi tänään Ilta-Sanomat.

Tutkinta koskee Suomen ulkoiseen turvallisuuteen liityvien valtionsalaisuuksien paljastamista.

Ilta-Sanomien mukaan krp epäilee, että Suomen ulkoista turvallisuutta tai etuja koskevia valtionsalaisuuksia on päässyt vääriin käsiin. Krp on vahvistanut Ilta-Sanomille, että se on tutkinut vuotoa jo yli vuoden kaikessa hiljaisuudessa.

Epäilty rikos on turvallisuussalaisuuden paljastaminen rikoslain 12 luvun 7 pykälän mukaisesti. Se on maanpetosrikokseksi määritelty teko.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme