Mainos
Mainos

KRP: Meillä on näkemys siitä, milloin Turun puukottaja päätti iskusta – myös teräaseiden alkuperä on selvillä

Turun epäiltyjen terroripuukotusten tutkinnasta on uutta tietoa. Tutkinnassa on saatu lisää selvyyttä pääepäillyn Abderrahman Bouananen tekoa edeltäneistä ajoista.

– Meillä on näkemys siitä, milloin hän on tehnyt päätöksen iskeä, tutkinnanjohtaja Olli Töyräs vahvistaa MTV Uutisille.

Tarkemmin Töyräs ei asiaa tässä vaiheessa avaa. Bouananen puukotuksissa käyttämät kaksi teräasetta ovat poliisin hallussa.

– Meillä on myös tiedossa, mistä teräaseet ovat peräisin ja miten ne ovat kulkeutuneet hänelle, Töyräs kertoo.

Töyräs ei halua kommentoida sitä, liittyykö toinen vangittuna oleva marokkolaismies esimerkiksi jollain tavalla teräaseiden hankintaan.

KRP jatkaa Bouananen, toisen vangitun ja todistajien kuulusteluja sekä teknistä tutkintaa. Keskeisiä kysymyksiä on edelleen, onko Bouanane toiminut yksin vai liittyykö tekoon muita. Hänet on vangittu todennäköisin syin epäiltynä kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä.

Pääepäilty oli alunperin valehdellut viranomaisille nimensä ja ikänsä. Oikea nimi, Abderrahman Bouanane, selvisi kansainvälisen poliisiyhteistyön avulla. Bouananen syntymävuodeksi on kerrottu lokakuu 1994.

Marokon terrorisminvastaisen tiedusteluviraston johtaja Abdelhak Khiame kertoo Ilta-Sanomille epäilevänsä, että joko syntymävuosi, nimi tai kansallisuus ei edelleenkään ole oikein.

Töyräs sanoo, että tutkinnassa eletään sen mukaan, että pääepäillystä saadut tiedot ovat nyt oikeat.

– Se on Marokon viranomaisten meille vahvistama tieto. Ei ole syytä epäillä tiedon paikkansapitävyyttä, Töyräs sanoo.

Tiistaina tutkintavankeudesta vapautettuja kahta marokkolaismiestä ei enää epäillä rikoksista Turun puukotuksiin liittyen.

– Päädyin harkinnassani siihen, ettei ole perusteita eikä edellytyksiä esittää heidän vangitsemisensa jatkamista, Töyräs toteaa.

Vuosina 1989 ja 1999 syntyneet marokkolaismiehet olivat viikon tutkintavankeudessa, koska heitä oli syytä epäillä osallisuudesta Turun puukotuksiin.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme