Mainos
Mainos

KRP:n ja Helsingin poliisin rikostutkijoilla yhä jäätävät välit

MTV Uutisten saamien tietojen mukaan joidenkin keskusrikospoliisin (KRP) ja Helsingin poliisin rikostutkijoiden keskinäiset välit ovat edelleenkin hyvin tulehtuneet, mikä heijastuu päivittäistyöhön.

Kyse on vakavien rikosten tutkinnassa mukana olevista poliisimiehistä. Käytännössä tulehtuneet välit ovat johtaneet siihen, etteivät jotkut rikostutkijat kykene ollenkaan yhteistyöhön.

Tulehtuneet välit liittyvät yhä taannoiseen Helsingin huumepoliiseihin kohdistuneesta rikostutkinnasta ja sitä seuranneista oikeudenkäynneistä. Poliisiylijohtaja Mikko Paatero vakuuttaa MTV Uutisten haastattelussa, että Helsingin poliisilaitos ja keskusrikospoliisi tulevat laitoksina hyvin toimeen.

- Asiasta on puhuttu paljon ja kyllä yhteistyö toimii. Väite, etteivät laitokset tulisi toimeen, ei pidä alkuunkaan paikkaansa. Yksittäisten poliisien henkilökohtaisista väleistä en osaa sanoa mitään, Paatero toteaa.

Tänään keskusrikospoliisin rikoskomisario Kai Käkelä ilmoitti yhdessä syyttäjä Jukka Haaviston kanssa Helsingin huumepoliisin päällikköön Jari Aarnioon kohdistuvasta uudesta rikosepäilystä. Aarniota epäillään törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä ja törkeästä lahjuksen ottamisesta. Tutkinta liittyy yhtiöön, josta valtion viranomaiset ovat tehneet hankintoja. Nyt epäillään, että Aarnio on saanut etuja täältä.

Aarnio kritisoinut KRP:tä

Aarnio on aiemmin voimakkaasti kritisoinut keskusrikospoliisin toimintaa.

– Aina ne tiedot, mitkä annetaan (KRP) julkisuuteen, eivät vastaa sitä käsitystä, mikä meillä on täällä Helsingissä, Aarnio sanoi MTV3:n 45 minuuttia –ohjelmassa viime vuoden marraskuussa.

MTV Uutisten saamien tietojen mukaan Aarnioon kohdistuva uusi rikosepäily on otettu Helsingin poliisilaitoksessa tyrmistyneenä ja yllättyneenä vastaan.

Vuonna 2009 Aarnio oli syytteessä virkavelvollisuuden rikkomisesta Helsingin huumepoliisien toimintatapoihin liittyvässä vyyhdissä. Seuraavana vuonna Aarnion syyte kuitenkin hylättiin Helsingin käräjäoikeudessa.

Aarniota epäillään tämänpäiväisten rikosnimikkeiden lisäksi myös virkavelvollisuuden rikkomisesta. Helsingin Sanomat uutisoi syksyllä, että Aarnio olisi auttanut naista prostituution harjoittamisessa. Aarnio on nyt kiinniotettuna ja hänet on siirretty syrjään Helsingin huumepoliisin päällikön tehtävästä. Hänen sijaisenaan toimii rikostarkastaja Petri Rainiala.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme