Mainos
Mainos

KRP:n kyberpäälliköltä pysäyttävä arvio: "Terroristit ottavat vielä kyberaseen käyttöön"

Keskusrikospoliisin Kyberrikostorjuntakeskuksen päällikön Timo Piiroisen mukaan tulevaisuudessa nähdään myös kyberterrorismia. 

– Tällä hetkellä terroristit käyttävät internetiä ja kyberympäristöä muutenkin lähinnä propagandan levittämiseen, rekrytointiin, keskinäiseen viestintään ja virtuaalivaluuttojen liikutteluun.

– Valitettavasti uskon, että tulee myös terroristisessa tarkoituksessa tehtyjä hyökkäyksiä, mutta ehkä tänä päivänä saadaan isompi mediakiinnostus, kun tehdään pommi-, auto- tai puukkohyökkäys, Piiroinen toteaa Rikospaikka-ohjelman haastattelussa.

Lisäksi Piiroinen kertoo tietoteknisen todistusaineiston entisestään kasvavasta merkityksestä rikostutkinnassa.

Viime aikoina Kyberrikostorjuntakeskus on tuonut tutkijoiden käyttöön kännyköistä ja muista mobiililaitteista kaivettua tietoa esimerkiksi Turun puukotusjutussa sekä Aarnio-vyyhdissä.

– Yhtään merkittävämpää juttua ei ole tutkittu ilman digitaalista todistusaineistoa, Piiroinen sanoo.

Piiroinen kertoo haastattelussa näkemyksensä myös siitä, millainen kyky viranomaisilla on nykyään reagoida kohdennettuihin palvelunestohyökkäyksiin.

Rikospaikka MTV3-kanavalla keskiviikkoiltaisin klo 22.40.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme