Mainos
Mainos

KRP:n tiedusteluosaston päällikkö asiakirjavuodosta: "Tämä on hirveän merkittävä asia yhteiskunnallisesti"

Puolustusvoimien tietovuodosta ja Helsingin Sanomien tiedustelu-uutisoinnista aloitettu rikostutkinta on yhteiskunnallisesti hyvin tärkeä, kommentoi keskusrikospoliisin tutkintaosaston päällikkö Sanna Palo MTV3:n seitsemän uutisissa tänään.

Helsingin Sanomien tiedustelu-uutisointiin liittyen on aloitettu keskusrikospoliisissa kaksi tutkintahaaraa. Toisessa selvitetään sitä, miten Puolustusvoimien salaisiksi luokiteltuja asiakirjoja päätyi Helsingin Sanomien haltuun. Toisessa tutkitaan, rikkoiko lehti lakia julkistaessaan tietoja Puolustusvoimien sotilastiedustelusta lauantaina julkaisemassaan artikkelissa.

Esitutkinnassa epäiltyinä rikosnimikkeinä ovat turvallisuussalaisuuden paljastaminen sekä virkasalaisuuden rikkominen.

– Tämä on hirveän merkittävä asia yhteiskunnallisesti ja pidämme hyvin tärkeänä sitä, että perin pohjin kaikki näkökulmat selvitetään, KRP:n tutkintaosaston päällikkö Sanna Palo kommentoi.

Palon mukaan tapauksen tutkinta on vasta alkutekijöissään. Hän ei kommentoi, onko poliisilla tiedossa rikoksista epäiltyjä. Hän ei myöskään kerro, onko poliisilla tietoa siitä, miten Puolustusvoimien salaiset asiakirjat päätyivät medialle.

Helsingin Sanomat julkaisi lauantaina artikkelin, jossa kerrottiin Puolustusvoimien sotilastiedustelusta ja Tikkakoskella toimivasta Viestikoekeskuksesta. Artikkelin lähteinä oli käytetty salaisiksi luokiteltuja asiakirjoja.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme