Mainos
Mainos

KRP-päällikkö Lardot terrorismista: Suomessa on yli tuhat väkivaltaista riskihenkilöä –"osa ulkomaalaisia, osa suomalaisia"

Suomessa on Keskusrikospoliisin päällikkö Robin Lardotin mukaan yli tuhat ihmistä, joita pidetään väkivallan kannalta vaarallisina. Supon listoilla on terrorismin näkökulmasta 363 riskihenkilöä ja KRP:llä noin 600–700 muuta.

– Meillä nyt vaan valitettavasti on näitä henkilöitä, jotka enemmän tai vähemmän miettii, pitäisikö tehdä jotain vakavaa, Lardot sanoo.

Keskiviikon Rikospaikan ns. ampumaratahaastatteluissa päälliköillä oli mahdollisuus ottaa esiin myös asioita, jotka heitä huolettavat tai ovat muuten ajankohtaisia.

Lardotin mukaan riskihenkilöistä osa on ulkomaalaisia, osa suomalaisia.

Ongelma on se, miten poliisi kykenee seuraamaan riskihenkilöä jopa kuukausia.

– Tähän tarvitaan kaikkia viranomaisia. Väkivaltatekojen torjuminen ei ole yksistään poliisin asia. 

Lardotia huolestuttaa myös verkkorikollisuuden kasvu ja muutokset järjestäytyneen rikollisuuden kentällä.

Katso koko haastattelu oheiselta videolta.

 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot