Mainos
Mainos

KRP päättää Sampsa Katajan asemasta ensi viikolla

Keskusrikospoliisi päättää kansanedustaja Sampsa Katajan (kok) asemasta Rovaniemen kelkkatehdasjutussa todennäköisesti ensi viikolla. Katajaa kuultiin tänään epäiltynä lahjuksen vastaanottamisesta ja virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Kataja oli Kuntien eläkevakuutuksessa Kevassa päättämässä kelkkatehtaan rahoittamisesta. Hanke oli Nova Groupin. Kataja taas sai vaalitukea Kehittyvien Maakuntien Suomi -yhdistykseltä, jossa Nova oli mukana.

Kataja on kiistänyt toimineensa asiassa väärin. Hän on sanonut luulleensa, että vaalituki tuli liikemies Kyösti Kakkoselta.

Poliisi ei kommentoi kuulustelun tarkempaa sisältöä. Tutkinnanjohtaja rikostarkastaja Erkki Rossin mukaan kuulusteluissa ilmitulleita asioita verrataan nyt siihen, mitä poliisilla on ollut tähän mennessä tiedossa.

Mahdollista on, että Katajan asema jutussa muuttuu vielä asianomistajaksi. Se on mahdollista, koska Kataja oli allekirjoittamassa tutkintapyyntöä Kevan ex-toimitusjohtajan Markku Kauppisen toimista.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme